Kızılhaç:Musul'da Kimyasal silah kullanıldı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, 2 gün önce IŞİD'in Irak güçlerini hedef alarak kimyasal kullandığını belirterek, saldırıda 5'i çocuk 2 kadın olmak üzere toplam 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kızılhaç:Musul'da Kimyasal silah kullanıldı

Kızılhaç'a bağlı sağlık ekiplerinin yerel doktorlarla beraber yaralıların tedavisine yönelik yardım edecekleri belirtildi.

Musul operasyonu kapsamında Peşmerge Güçleri ve Iraklı güçleri daha önce de IŞİD'in kimyasal saldırılarına maruz kalmıştı.

Irak Ordusu tarafından kurtarılan Musul'un doğusunda 25 Ocak'ta IŞİD'in kimyasal silah deneylerini yaptığı bir laboratuvar bulunmuştu.

Rûdaw'a konuşan Irak Anti-Terör Gücü komutanı Abdulvahab Sadi, Musul'un doğusundaki Muhendisin Mahallesi'nde IŞİD'in kimyasal silah deneyi yaptığı bir laboratuvar bulduklarını belirterek, "Buraya kimyasal silah uzmanları getirildi ve IŞİD'in bazı bombalarda hardal gazı kullandığı ortaya çıktı” demişti.

Musul'un Reşidiye Mahallesi'nde bulunan tarihi müzelerin birinde, uzunlukları 6 metreyi aşan füzeller ve 25 uçaksavar bulunmuştu. Aynı mahallede, IŞİD'e ait 2 silah fabrikasına da ulaşılmıştı.