Koalisyon Sözcüsü: DSG ve Peşmerge Bakanlığı ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz

Koalisyon Sözcüsü: DSG ve Peşmerge Bakanlığı ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, koalisyon ve ABD’nin Peşmerge Bakanlığı ile ilişkilerini sürdüğünü söyledi.

Rûdaw TV haber bültenine katılan Myles Caggins, “Koalisyon operasyonlarının büyük bölümünü durdurdu. Söz konusu bölgeler de Irak’taki üsslerimizin bulunduğu bölgelerin dışındadır” dedi.

Konuya açıklık getirmek istediğini belirten Myles Caggins, sözlerine şunları ekledi:

“Irak’ta birer müttefik olarak halen çalışıyoruz. Suriye’de de Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile IŞİD’lilere karşı operasyonlarımızı sürdürüyoruz.”

Operasyonların durdurulması kararına ilişkin Albay Caggins, şu ifadeleri kullandı:

“Irak’ta nasıl olaylar ortaya çıkıyor. Şu anda Irak’taki bir askeri üssden sizinle görüşüyoruz. Burada koalisyon güçleri bulunuyor. Operasyonları koordine ettiğimiz bir merkezimiz var. Bağdat, Enbar, Salahaddin ve diğer kentlerde…IŞİD’e karşı omuz omuza verdiğimiz mücadeleye yönelik istişareler ve değerlendirmelerde bulunuyoruz.

Bazı bölgeler için bizden yardım talep edilmedi. Ancak onların IŞİD’e yönelik mücadelesini sürdürmelerinden memnunuz. Iraklılar geçen yılın sonunda elde ettikleri başarılarını duyurdu. Bu da Qaraçox Dağı’nda IŞİD mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü döneme denk geldi. Ayrıca Ninova Ovası ve Enbar’ın kırsal alanında da gerçekleşen operasyonlarda büyük başarılar elde edildi.
Koalisyon güçleri de bu operasyonların sonunda ve tabii elde edilen başarıların sonucunda operasyonların büyük bölümünü durdurdu.”

Albay Caggins, koalisyon ve ABD’nin Peşmerge Bakanlığı ile ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi.