Koalisyon Sözcüsü: "Kürtler bana Kak Myles diyor"

Koalisyon Sözcüsü: "Kürtler bana Kak Myles diyor"

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nde Kürt güçleri ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu ve imkan olursa burada daha fazla görev yapmak istediğini söyledi.

Rûdaw TV’de yayınlanan Dilbixwin Dara’nın sunduğu 19:00 Rojava bültenine katılan olan Albay Myles B. Caggins, Suriye Rojava’da IŞİD’le mücadeleyi, Kürt güçlerinin bu mücadeledeki konumunu değerlendirdi.

Rojava ve Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) güçlü durumda bulunduğunu belriten Caggins, “DSG bölgede IŞİD’I bitirebilecek kabiliyete sahip. Koalisyon da DSG’ye desteğini sürdürüyor. IŞİD Heseki’de çok zayıf, Fırat’ın doğusunda (Deyrezor) uyuyan hücreleri var. IŞİD bu bölgelerde günlük 5 milyon dolar gelir elde ediyordu. Şimdi bu bölgelerin korunması için DSG’ye destek veriyoruz” dedi.  

Bazı kişilerin dışarıdan müdahale ederek Arap aşiretleri ile DSG’nin ilişkilerini bozmaya çalıştığını belirten Albay Caggins, “Deyrezor’da bu şekilde Arap aşiret lideri öldürüldü. Bu yüzden çok üzgünüm. Fakat bizim bölge halkı ile ittifakımız ve onların kendi arasındaki ittifakı devam edecek” diye konuştu.

Rojava Özerk Yönetimi ile ABD’li bir şirket arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin bir soruyu değerlendiren Koalisyon Sözcüsü, “Bunlar özel kararlar, Koalisyon bu tür kararlar süreçlerine katılmıyor. Fakat Suriye’nin kuzeydoğusundaki halk için ekonomik imkanlar sınırlıdır. Bölgenin altyapısı zayıftır” ifadelerini kullandı.

Rojava’da ABD ve Rus güçlerinin birkaç kez karşı karşıya gediğinin hatırlatılması üzerine Albay Myles B. Caggins, “Bu ciddi bri mesele. ABD ve Kolialisyon güçleri arasında bir protocol var ve bu protocol gereği Rus güçleri ile işbirliği sağlanıyor” dedi.

“Generel Mazlum Abdi ile ilişkiniz nasıl?” şeklinde bir soruyu yanıtlayan Caggins, “General Mazlum’u görme onurunu yaşadım. Ben daha çok Mustafa Bali ve Kino Gabriel ile çalıştım. IŞİD’e karşı mücadele profesyonelce bu müttefiklerimizle çalışma şerefine sahip olduk” şeklinde konuştu.  

Gerek Rojava’da, gerekse de Kürdistan Bölgesi’nde Kürt güçleri ile ortak çalışmalara katıldıklarını belirten Caggins, “Kürtler beni seviyor. Bana Kak Myles diyor. İmkan olsa burada daha uzun süre çalışmak isterim” dedi.

Resim