Koalisyon Sözcüsü Musul'un kontrolüne az kaldı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçleri Irak Sözcüsü John Dorrian, Iraklı güçlerin Musul'un batısında hızlı ilerlemesinin iyi bir adım olduğunu belirterek, "Kısa bir süre sonra Musul'un tamamı kontrol edilecek” dedi.

Koalisyon Sözcüsü Musul'un kontrolüne az kaldı


John Dorrian, koalisyon güçlerinin Musul operasyonundaki rolüne değinerek, koalisyonun Iraklı güçlere danışmanlık, istihbarat ve hava saldırılarıyla destek verdiğini kaydetti.

John Dorrian, "Musul'un batısında resmi kurumlara ait binaların alınması ve batı cephesindeki hızlı ilerlemeyi başarılı buluyoruz. Operasyonlara bu hızda devam edileceği tahmin ediliyor. Çok kısa bir süre sonra Musul'un tamamında kontrol sağlanacak” şeklinde konuştu.

Dorrian ayrıca IŞİD'lilerin kaçacak hiçbir yerinin olmadığını vurgulayarak, "Kuşatma altındalar, hiçbir yere kaçamazlar. Yani tek çıkış yolları ölümdür” ifadelerinde bulundu.

Koalisyon uçaklarının havadan yaptığı operasyonlarda sivil kayıpların yaşandığı iddialarına Dorrian, "2014'ten bugüne kadar yapılan hava operasyonlarında toplam 220 sivil hayatını kaybetti” yanıtını verdi.
Dorrian, "Biz, sivillerin ölmemesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ancak IŞİD sivilleri kalkan olarak kullanıyor. Bu durum hedefimize ulaşmamızı daha da zorlaştırıyor” dedi.

Rudaw