Koalisyon Sözcüsü: Rakka Operasyonunda yeni aşamaya geçeceğiz

ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüleri Rakka operasyonunun kuşatma aşamasının sonlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Koalisyon Sözcüsü: Rakka Operasyonunda yeni aşamaya geçeceğiz

ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsü Rakka operasyonunun kuşatma aşamasının sonlanmak üzere olduğunu açıklarken, Suriye Demokratik Güçleri (QSD) kuşatma operasyonunun üçüncü aşamasında olduklarını duyurdu.

Koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian "Şehre yaklaşmak için kuşatma aşaması üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu mücadelenin temel parçalarından biri. Suriye Arap Koalisyonu ve Suriye Demokratik Güçleri ile bu süreci işletiyoruz." açıklamasında bulundu.

Rakka'nın IŞİD'den kurtarılması için operasyonun yapılacağı zamana dair bir bilgi vermekten kaçınan albay "mükemmel bir yol katedildiğine inandıkları" açıklamasında bulundu.

Albay açıklamasında "Kritik bir nokta ise Rakka'nın izole edilmiş olması, düşman aynı zamanda El Bab'da baskı altında. Ayrıca rejim ve Rus güçleri tarafından Deyrezzor'da ve Suriye'nin başka bölgelerinde baskı altındalar. Musul'da tamamen kuşatılmış durumdalar. Yani görüyoruz ki düşman bulunduğu her noktada boğulmuş durumda. Bu onlar için verili bir zamanda çözebilmek için çok fazla sorun demek" dedi.