Kobani davasının HDP aleyhine, AK Parti lehine değişmesi söz konusu-Murat Yetkin

HDP’nin önceki eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş ile birlikte 108 kişinin yargılanacağı davaya ilişkin Demirtaş’ın avukatları dün internet ortamında basın toplantısı yaptı. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Yetkin, 26 Nisan’da Ankara’da görülmeye başlanacak Kobani olayları davasıyla ilgili kaleme aldığı yazısında, “İddianamenin sadece HDP yöneticilerini değil, onların yanında Irak ve Avrupa’daki PKK yöneticilerini de yargılaması, iki kimliği aynılaştıran siyasi algıya müsait bir durum ortaya çıkarıyor” görüşünü dile getirdi.

Kobani davasının HDP aleyhine, AK Parti lehine değişmesi söz konusu-Murat Yetkin

Murat Yetkin, ‘Kobani olayları: yaklaşan davadan ABD ile ilişkilere’ başlığı ile ‘yetkinreport.com’da yayımlanan yazısı şöyle:

“İddianamede suçlananlardan bazı milletvekilleri aleyhinde dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesi de bulunuyor. TBMM’nin ara seçime gitmesi için 14 sandalyenin daha boşalması ve doğu ve güneydoğudaki milletvekili dağılımının HDP aleyhine, AK Parti lehine değişmesi söz konusu.

Diğer taraftan MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılmasında ısrarlı. Hatta kapatma davasını geri çevirdiği için Anayasa Mahkemesi’nin de kapatılmasını istedi, gelen tepkiler üzere ‘yeniden düzenlensin’ dedi.

İddianamenin sadece HDP yöneticilerini değil, onların yanında Irak ve Avrupa’daki PKK yöneticilerini de yargılaması, iki kimliği aynılaştıran siyasi algıya müsait bir durum ortaya çıkarıyor.

Bunlar birbiriyle bağlantılı konular.

Demirtaş 26 Nisan’daki duruşmaya bizzat değil, SEGBİS sistemi üzerinden, video aracılığıyla katılacak.”