Prof. Dr. Özcan: Kürtlerin Türk olduğu ispatlanmaya çalışılıyor

Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Ali Kemal Özcan, sosyoloji profesörlüğü adı altında Dersim'de köylerde bulunan mezar başlarından Kürtlerin Türk olduğunun ispatlanılmaya çalışıldığını söyledi.

Prof. Dr. Özcan: Kürtlerin Türk olduğu ispatlanmaya çalışılıyor

Yenilenen İstanbul seçimlerinde Öcalan'ın mektubunu okumasıyla gündeme gelen Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Ali Kemal Özcan, Munzur Üniversitesinde sosyoloji profesörlüğü araştırmaları adı altında Dersim'de köy mezarlıklarında koç başlı heykellerin incelendiğini belirtti.

Özcan, Türkiye'de geçmiş yıllardaki kaba inkârın bittiğini ama üniversitedeki çalışmayla yeniden inkarın tazelendiğini ifade etti.

“Koç başlarından Kürtlerin Türk olduğu ispatlanmaya çalışılıyor”

Munzur Üniversitesi’ndeki Kürtlerin Türk olduğunu ispatlamaya yönelik çalışmanın Kürtlerin etnik haysiyetini rencide ettiğini kaydeden Özcan, "Bizim hem gönlü hem yüreği olan bir devlet aklına ihtiyacımız var. Şu anda herkes biraz daha ciddi olsun. Öyle Kürt meselesi çözülmüş,  şu bu demesin,  evet bir yol alınmış bunu inkar edemeyiz. Türkiye'deki kaba inkar bitti ama simdi inkar tazeleniyor adete. Bizim bu üniversitemizde bile sosyoloji profesörlüğü adi altında mezarlıklar dolaşılıyor. Kürtlerin Türk olduğu ispatlanmaya çalışılıyor. Mezar başlarındaki koç resimlerinden, bu ne demek? Yani 1900'lerin ortalarındaki Kart -Kurt siyasetine gider. Kart-kurt ilmine ve bilimine gider” dedi.

Kart-Kurt siyasetinin halen sürdürülmeye çalışılmak istendiğine dikkat çeken Özcan, sözlerine şunları ekledi:

“Kürt diye birey yoktur biliyorsunuz. Karın üstünde yürürken dağdaki adamlar  Kart-kurt diye ses çıkarıyordu, onun için  bunlara Kürt demişler,  aslında bunlar Türk'tür. Çok garip bir durum! Şu anda bugün bu üniversitede sosyoloji profesörlüğü adına köylerdeki mezarlar dolaşılıp Koç taş heykellerinden bu insanların Türk olduğu ispatlanmaya çalışılıyor. Bu akil bu kadar toslar mi?”

Özcan, “Yani farz edelim ki eskiden burası Türk'müş. Hatta benim annem babamın ebeveynin ait olduğu aşiretin Türk olduğu söyleniyor. Çünkü etnik site kafatasına göre ırk mı?  Biyolojik bir kavram değil. Benim annem Türkçeyi ve 9 tane rakamı öğrenemeden öldü. Buna nasıl Türk diyeceğiz. Yani eğer bazı tarihçilerin dediği doğruysa karşınızda şu anda Türk kökenli bir Kürt var” şeklinde konuştu.

“Kürtler rencide ediliyor"

Kürt kökenli vatandaşlarımız cümlesinin Kürt vatandaşları rencide ettiğini ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

“Türkiye'de Kürtlerin etnik haysiyetini rencide etmek için ısrarla Kürt kökenli vatandaşlarımız cümlesi kullanılıyor. İnsanlar bugün bunu söylemiyor ama içlerine atıyor. Ama bu bir hakarettir bu bir haysiyet zorlaması ve rencidesidir. Ne demek Kürt kökenli? Yani Kürt eskiden kürt simdi başka bir şey simdi Kürt değil.”

Özcan, “Ya ne olur yani Allah insanları Kürt de yapar Türk de yapar. Karakeçililer var Urfa yöresinde onlar Türk ama bugün Kürt. İşte bizimkiler yani İzol aşireti bazı tarihçilerin dediği doğruysa eğer dediğim gibi tekrar söylüyorum. Ben şu anda Türk kökenli Kürt olarak size konuşuyorum. Çünkü şu anda Kürt’üz. Bunun peşine düşmek ile mesele çözülür mü ? Bunun için ilime, bilime, felsefeye ihtiyacımız var. Yani terbiyeye, nefsin terbiyesine onu demek istiyorum” diye konuştu.

(Rudaw)