Kosret Resul: ''O bayrak için çok kan aktı''

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük'te Kürdistan bayrağının göndere çekilmesine ilişkin, ''Hepimiz Kürdistan bayrağını gurula kaldırmalıyız'' dedi.

Kosret Resul: ''O bayrak için çok kan aktı''

Kosret Resul, Kerkük'te Kürdistan bayrağının resmi olarak kamu kurumlarında göndere çekilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

"Kürt milleti tarih boyunca bütün devrimlerde kutsal Kürdistan bayrağının dalgalanması için savaştı” diyen Kosret Resul, sözlerine şöyle devam etti:

"Kürtler, Kerkük başta olmak üzere Kürdistan'ın her karış toprağında Kürdistan bayrağının göndere çekmesi için büyük fedakarlık yapıp, canlarını ortaya koydu. Peşmerge Güçleri, Kerkük'te teröristlerle savaşarak, kentteki bütün etnik gruplar için istikrarlı bir ortam yarattı.

Peşmergeler, Kerkük'ün Kürdistani olduğunu, ayrımcılık yapmadan bütün etnik grupları koruyarak gözler önüne serdi. Bu yüzden demokratik bir atmosferde Kerkük'ün seçilmiş İl Meclisi Kürdistan bayrağının kamu kurumlarında göndere çekilmesine karar verdi.”

Kosret Resul, "Bu nedenle bütün Kürdistanlıları bir kez daha kutlar, Kürdistan bayrağının dalgalanması uğruna canını feda eden tüm kahramanları saygıyla anıyorum” dedi.

Kerkük İl Meclisi, dün Kürdistan bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili tasarıyı onayladı.