Kremlin: Putin, Erdoğan ve Reisi ile Tahran'da görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile 19 Temmuz'da Tahran'da bir araya geleceğini açıkladı.

Kremlin: Putin, Erdoğan ve Reisi ile Tahran'da görüşecek

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki hafta İran'ı ziyaret edeceğini duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile 19 Temmuz'da Tahran'da bir araya geleceğini söyledi.

Peskov, Putin'in Suriye ile ilgili görüşmeler için Astana formatı olarak adlandırılan toplantıya katılmak üzere Tahran'a gideceğini belirtti.

Peskov ayrıca, Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrı bir görüşme gerçekleştireceğini de dile getirdi.

Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin dün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşmüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Suriye'deki durumun yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair konular ele alındı.

Görüşmede, Suriye'deki sınır ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem atfettiğini vurgulayan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın kalıcı ve adil bir barışla, müzakereler yoluyla sona erdirilmesi gerektiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi müzakere sürecinin yeniden canlandırılması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.