Kudüs'te sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 10 yaralı

Doğu Kudüs'teki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kudüs'te sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 10 yaralı

Doğu Kudüs’te bulunan bir Yahudi yerleşim birimine düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Neve Yakov Yahudi yerleşim birimine silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Son dakika... Kudüste sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 10 yaralı

Öte yandan polis tarafından yapılan açıklamada ise olayda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Jerusalem Post gazetesi de sinagoga yönelik saldırıda en az 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun olay yerinden bilgi aldığı, ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yapacağı bildirildi.

İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na dün sabah saatlerinde düzenlediği baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da yer aldığı 9 Filistinli öldürülmüştü.

Baskın üzerine bölgede çıkan olaylarda Doğu Kudüs'ün er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli genç yaşamını yitirmişti.

ABD’den saldırıya kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, günlük basın toplantısında, ölenlere taziyede bulunurken, “Terör saldırısı gibi görünen bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız sağlamdır ve İsrailli ortaklarımızla doğrudan temas halindeyiz” ifadelerini kullandı.