Kürd İşadamları Derneği KÜRDSİAD kapatıldı!

Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜRDSİAD) mahkeme kararıyla kapatıldı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Karadeniz'e hapis cezası verildi.

Kürd İşadamları Derneği KÜRDSİAD kapatıldı!

Diyarbakır'da 2014 yılında kuruluşunu duyuran KURDSİAD, Diyarbakır Valiliği Dernekler Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine kapatılırken, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Karadeniz'e 'dernekler kanununa muhalefet' suçundan 10 ay hapis ve 820 lira adli para cezası verilerek, cezanın ertelenmesine karar verildi.

Dernekler Müdürlüğü'nün ihbarı üzerine KÜRDSİAD hakkında soruşturma başlatıldığı, 10 Mart 2016 tarihinde soruşturmayı tamamlayan savcının, hazırladığı iddianamede Abdülbaki Karadeniz'in, 'Dernekler kanununa muhalefet' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve KÜRDSİAD'ın feshedilmesine karar verilmesini istediği bildirildi.

İddianamede dernek tüzügününün 2'nci maddesinin 7 ayrı yerinde Kürt ve Kürdistan ifadelerinin geçtiği kaydedildi. Derneğin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinden "Kürdistan" diye bahsettiğini belirten mahkeme, 'Kürdistan' diye bir bölgenin bulunmadığını ifade ederek derneğin feshedilmesine ve Karadeniz'e 10 ay hapis ve 820 lira adli para cezası verilmesine karar verildi.