Kürdistan Bağdat’ın tüm kararlarını reddetti

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, 25 Eylül’de yapılan referandumun başarıyla sonuçlandığını belirterek, Kürdistan halkının demokratik ve moderm bir şekilde taleplerini dünyaya duyurduğunu açıkladı.

Kürdistan Bağdat’ın tüm kararlarını reddetti

 

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Irak hükümeti ve parlamentosunun Kürdistan Bölgesi’ne karşı aldığı tüm kararları reddetti.

Bakanlar Kurulu bugün Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında toplandı.

Bakanlar Kurulu, toplantıdan sonra yaptığı açıklamasında, 25 Eylül’de Kürdistan Bölgesi ve idaresi dışında yapılan referandumda elde edilen başarıdan dolayı Kürdistan halkını kutlayarak, söz konusu sürecin demokratik ve modern bir şekilde gerçekleştiriliği ve halkın talebinin dünyaya duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Irak hükümeti ve parlamentosunun Kürdistan Bölgesi’ne karşı aldığı tüm kararları reddediyoruz .Söz konusu kararları, Kürdistan’daki halkları cezalandırma olarak tanımlıyoruz. Irak, Kürdistan halkının anayasal haklarını vermeye hazır değil. Irak, hiçbir şekilde ortaklığı kabul etmedi.”

Bağımsızlık referandumunun başarıyla sonuçlandığını belirtilen açıklamada, Kürdistan halkının, taleplerini demokratik ve modern bir şekilde dünyaya duyurduğu vurgulandı.

Açıklamada, sürecin Irak Anayasası, Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Beyannamesi’ne uygun olduğu vurgulanarak, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, önümüzdeki dönemde tüm sorunların çözümü için Bağdat ile müzakerelere hazır olduğu kaydedildi.