"Kürdistan bağımsızlık referandumu 4 parçayı da etkiler"

"Kürdistan bağımsızlık referandumu 4 parçayı da etkiler"

Kürdistan Özgürlük Partisi Başkanı Arif Bawecanî, Kürtler açısından sürecin en hassas gündemlerinden birinin Kürdistan bağımsızlık referandumu olduğunu ve Güney Kürdistan'ın bağımsızlığının diğer parçaları da etkileyeceğini belirtti.

Bawecanî, Kürdistan’a karşı bazı komploların olduğunu belirterek “25 eylül’e kadar bizi tehlikeli komplolar bekliyor. Çünkü Kürdistan halkın bağımsızlık referandumuyla kaderini belirleyecektir. Bu bazı çevrelerin çıkarlarına karşıdır. Kuşkusuz şimdiden bazı ülkeler sürecin darbelenmesi için güçlü bir çaba içine girmişler.

Doğu Kürdistan’da 12 milyonluk Kürt nüfusunun dışında Beluc, Ehwaz Arapaları, Azeri ve Türkmenler de Kürt halkı gibi toprakları işgal altındadır. Onların Kürtlerle hareket etmeleri kendi çıkarlarınadır.Yine Kuzey Kürdistan’da 25 milyon Kürt var. Bir kaç milyon diğer halklar da var. Güney’deki referandum orayı da harekete geçirecektir.

Suriye’de yani Rojava Kürdistan’ında 3 milyon Kürt var. Nüfsusu binleri aşan Asuri ve diğer halklar da var. Suriye Arap cumhuriyeti yada Baas sloganlarıyla kurulmuş oluşum artık tehlikededir. Yaşanacak coğrafi değişimle bölge de 3 yeni ülke kurularak artık eski tarihleri köklü bir değişime uğrayacak”dedi.