Kürdistan Bölgesi Başkan yardımcılarının isimleri netleşti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı yardımcıları için adaylarını belirlediği bildiriliyor. Yardımcıların görevlerine başlaması için Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin resmi bir genelge ile yardımcıları onaylaması bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Başkan yardımcılarının isimleri netleşti

YNK ve Goran Hareketi, Kürdistan Bölgesi Başkan  yardımcıları için adaylarını belirledi. Adayların, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin onaylaması ile göreve başlaması bekleniyor.

Goran Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği(YNK) Kürdistan Bölgesi Başkanlığı yardımcıları için adaylarını belirlediği bildiriliyor. Yardımcıların görevlerine başlaması için Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin resmi bir genelge ile yardımcıları onaylaması bekleniyor.

Goran’a yakın medyada yer alan haberlere göre  önceki kabinede Peşmerge Bakanlığı görevinde yer alan Mistefa Seyîd Qadir Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcılığı için aday gösterildi.

Öte yandan YNK’nin ise 70’inci Birlikler Komutanı ve politburo üyesi Şêx Cehfer Şêx Mistefa’yı aday gösterdi.

YNK Parlamenteri Ziyad Cebar, Şêx Cehfer’in Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcılığı için aday olarak gösterildiğini söyledi.

Neçirvan Barzani’nin en kısa süre içerisinde Şêx Cehfer Şêx Mistefa ve Mistefa Seyîd Qadir isimlerini onaylaması bekleniyor.