Kürdistan Bölgesi Hükümeti, özel şirketlere istihdam çağrısında bulundu

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, işverenleri yeni istihdam imkanları sumaya davet etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, özel şirketlere istihdam çağrısında bulundu

Kürdistan Bölgesi kabinesi bugün, özel sektördeki istihdam fırsatları da dahil olmak üzere bir dizi konuyu görüşmek üzere haftalık toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Kabinemiz, işgücünün örgütlenmesini ve özel sektörde istihdam olanaklarının adil ve hakkaniyetli bir şekilde yerel istihdamı artıracak şekilde sağlanmasının yollarını tartıştı" denildi.

Kürdistan Bölgesi İstatistik Ofisi'nin verilerine göre 2018'de işsizlik oranı yüzde 9 olarak gerçekleşti. 2020 yılında koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarındaki düşüşün neden olduğu olumsuz ekonomik durumla birlikte Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta birçok insan işsiz kaldı.

Kürdistan Bölgesi’nde, IŞİD’in Irak ve Suriye topraklarının büyük bir bölümünü kontrol ettiği 2014'ten bu yana kamu istihdam süreci büyük ölçüde askıya alındı.

Yerel halk ise, çok sayıda yabancı işçinin özel sektörde çalıştırılmasından şikayetçi.

Başbakan Mesrur Barzani, yaptığı açıklamada, gençlerin iş fırsatları yaratmanın kabinesinin reform gündeminin “temel taşı” olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, işgücünün en az yüzde 70'inin yerli olması gerektiğine ilişkin kararname doğrultusunda işverenleri yerel istihdamı artırmaya teşvik ediyor.