Kürdistan Bölgesi'ndeki göçmen kampları için yeni karar

Irak Göç Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi'nin Erbil ve Süleymaniye kentlerindeki bazı mülteci kamplarını birleştirmeyi planladığı bildirildi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki göçmen kampları için yeni karar
Irak Göç Bakanı Evan Faiq Jabro, dün başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rêber Ahmed ile bir araya geldi.
 
Irak Göç Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki taraf, Irak içinde yerlerinden edilenlerin kamp koşullarını havaların soğumasıyla birlikte yeniden ele aldı.
 
Göç Bakanı Evan Faiq Jabro, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Ahmed ile; Süleymaniye’de bulunan 4 kampın birleştirilerek 2’ye düşürülmesi, yine Erbil’deki altı kampın dörde düşürülmesi ve gönüllü olarak kendi ikamet bölgelerine dönmek isteyen ailelerin geri gönderilmesi konularını görüştü.
 
Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı Kriz Koordinasyonu Genel Müdürü Hüseyin Kalari, görüşmeye dair Rûdaw’a yaptığı açıklamada, "Plan, göçmenlerin sayılarının düşmesi nedeniyle kampların sayısının azaltılmasını içeriyor. Süleymaniye’de yerlerinden edilmiş Iraklıları içeren dört kamp iki kampta toplanacak. Erbil'de bulunan altı kamp da dörde düşürülecek” dedi.
 
Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı'ndan bir heyet konuyu görüşmek üzere önümüzdeki hafta Bağdat'a gidecek.
 
Kürdistan Bölgesi'nde yerinden edilmiş kişiler için altısı Erbil'de, dördü Süleymaniye'de ve beşi de Dohuk'ta olmak üzere 15 kamp bulunuyor ve buralarda yaklaşık 600.000 yerinden edilmiş insan bulunuyor.
 
Hussein Kalari, "Bu ayın 4'ünde Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı'ndan bir heyet, Göç ve Yerinden Edilme Bakanlığı yetkileri ile görüşmek üzere Irak’a gidecek” dedi.