'Kürdistan devleti bölgeye barış ve huzur getirecek'

'Kürdistan devleti bölgeye barış ve huzur getirecek'

Fransız yazar ve Filozof Bernard Henri Levy, Fransız Lopwen gazetesinde kaleme aldığı yazısında Kürdistan’ın bağımsızlığının bölgede kırılmalara yol açacağı iddialarının aksine, bağımsız Kürdistan’ın bölgede barış ve huzur getireceğini yazdı.

Levy, Irak’ın 1. Dünya Savaşı ardından kurulan bir devlet olduğunu ama Kürtlerin tarihi geçmişleri olan ve gelenek olarak farklı bir ulus olduğunu ifade etti.

Kürdistan’da Ortadoğu’nun diğer ülkelerinden farklı olarak demokratik değerlere saygı geleneğinin hakim olduğunu vurgulayan Fransız Filozof Henri Levy, özgürlük değerlerinin korunması, kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve diğer demokratik değerlerin geliştirilmesi adına Kürdistan’ın bağımsızlığının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan’ın bağımsızlığına düşmanlık derecesinde karşı olanların varlığına dikkati çeken Levy, Kürdistan’ın bağımsızlığının bu düşmanca tutumları boşa çıkaracağını ifade etti.

Bernard Henri Levy, 2016’da Kürdistan’a gelerek Peşmerge belgeseli çekmiş, DAİŞ'le savaşın devam ettiği cephelerde Peşmergeyi ziyaret etmişti.