Kurdistan, Ezidiler Cema Bayramı'nı kutluyor

Ezidiler, hac mevsimi olarak kabul ettikleri Cema (Toplanma) Bayramı'nı kutluyor. Bayram öncesinde Kürt liderlerden, IŞİD soykırımının Ezidi toplumunda yol açtığı acı ve kedere vurgu yapan, bayramın birlikte yaşam kültürüne dikkat çeken kutlama mesajları geldi.

Kurdistan, Ezidiler Cema Bayramı'nı kutluyor

Ezidiler, hac mevsimi olarak kabul ettikleri Cema (Toplanma) Bayramı'nı kutluyor. Bayram öncesinde Iraklı Kürt liderlerden, IŞİD soykırımının Ezidi toplumunda yol açtığı acı ve kedere vurgu yapan, bayramın birlikte yaşam kültürüne dikkat çeken kutlama mesajları geldi.

BARZANİ: ACI VE KEDERLERİNİN SONLANMASINI TEMENNİ EDİYORUM

 IŞİD zulmü altında soykırıma uğrayan Ezidilerin kutsal bayramının ilk gününde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi liderliğinden kutlama mesajları da yağdı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, “Ezidi kardeşlerimizin tüm bayramlarını huzur ve barış içinde geçirmelerini geçmişte teröristlerin zulmünden yaşadıkları acı ve kederin sonlanmasını temenni ediyorum” dedi. Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani IŞİD’in kaçırdığı ve hâlâ kayıp olan Ezidilerin bulunması çabaların süreceğini belirtirken, Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’nın mesajında ‘bayramın birlikte yaşam kültürünü perçinleşmesine vesile olması’ temennisinde bulundu.

EZİDİ KAMU ÇALIŞANLARINA TATİL

Kürdistan hükümeti ayrıca, Ezidi çalışanlarına bir hafta bayram izni verdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Ezidiler mesailerine 14 Ekim’de başlayacak.

Kurdistan Parliament @KurdistanParl

Best wishes to Yazadis in @Kurdistan , & around the world on the holy Jamayi Festival from Presidency of @KurdistanParl Dr. @Rewaz_faiaq , @heminhawrami & @KahveciMuna . We congratulate Mir Hazim Tahsin Beg, the religious community & all the https://www.parliament.krd/english/parliament-activities/latest-news/posts/2019/october/presidency-of-parliament-convey-best-wishes-to-yazidis-on-the-jamayi-festival/ …