Kürdistan İslam Alimleri Birliğinden referandum açıklaması

Kürdistan İslam Alimleri Birliğinden referandum açıklaması

Kürdistan İslam Alimleri Birliği bugün düzenledikleri toplantının ardından yayınladıkları yazılı açıklamada 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunu desteklediklerini bildirdiler.

Açıklamada, tüm üyelerinin 25 Eylül’de Kürdistan Bölgesi ve tartışmalı bölgelerde yapılacak olan referanduma “tam destek” verdiği belirtildi.

Yayımlanan açıklamada, “Referandumun Kürdistan halkının bağımsızlığına vesile olmasını ve Kürt halkının tarihte verdiği kurban ve cektiği acılara karşın amacına ulaşmasını diliyoruz” denildi.

Referandumun Kürdistan halkının “meşru, insani, dini ve ulusal talebi” olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Halkların kendi kaderini tayin etmeye hakkı vardır. Bu ümitle Kürdistan’ın Irak’taki halklar ve komşu ülkelerle kardeşlik ve barış içinde birlikte yaşamasını umut ediyoruz.

Referandum sürecinin başarıyla sonuçlanması için tüm parti ve siyasilerin toplumda huzuru ve barışı sağlaması gerekiyor. Halkımızın çıkarları tüm parti ve kişisel çıkarlardan daha üstündür.

Bu hassas süreçte şerefli ve başı dik olarak tarihin bize sunduğu bu altın fırsatı Kürdistan halkı için değerlendirmemiz gerekiyor.”