Kürdistan | Peşmerge Komisyonu’ndan ‘operasyon’ açıklaması!

Kürdistan Parlamentosu Peşmerge İşleri Komisyonu üyesi Rizgar Muhammed, TSK ile PKK arasındaki çatışmalarda en büyük zararı gören tarafın bölgedeki sivil halk olduğunu söyledi. Muhammed, “Daha önce hazırladığımız rapordan bir sonuç çıkmış olsa bugün Türkiye bu saldırıyı gerçekleştirmezdi” dedi.

Kürdistan | Peşmerge Komisyonu’ndan ‘operasyon’ açıklaması!
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlattı.
 
Rûdaw’a konuşan Kürdistan Parlamentosu Peşmerge İşleri Komisyonu üyesi Rizgar Muhammed, Komite olarak bir araya gelerek durumu yeniden değerlendireceklerini söyledi.
 
Daha önce üç ayrı komisyon ile PKK ile TSK arasındaki çatışmaların yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Muhammed, “Çatışma olan tüm sınır bölgelerini gezdik. İncelemelerimizin sonuçlarını bir rapor halinde Kürdistan Parlamento Başkanlığı’na ilettik. En üst makamlar arasında müzakere olmasını önerdik. Irak’ın duruma müdahil olmasını istedik. Ancak bir sonuç çıkmadı. Bir sonuç çıkmış olsaydı bugün Türkiye bu saldırıyı gerçekleştirmezdi” ifadelerini kullandı.
 
Komisyon olarak geçen hafta bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Rizgar Muhammed, “Komisyon Başkanı saldırıların durması konusunda çabaladıklarını söyledi ama maalesef hala devam ediyor” dedi.
 
TSK ile PKK arasındaki çatışmalarda en büyük zararı gören tarafın bölgedeki sivil halk olduğunu vurgulayan Muhammed, “Bir kez daha köylüler kurban ediliyor, zarar gören taraf oluyor. Geçmişte de onlarla görüştük ve gördük ki bombardımanlar nedeniyle ellerinden bir şey gelmiyor, günlük işlerini durdurmuşlar” şeklinde konuştu.
 /Rudaw