Kürdistan petrolü 48 saat içerisinde yeniden akacak

Kürdistan petrolü 48 saat içerisinde yeniden akacak
Rûdaw’ın Irak Petrol Bakanlığı’ndan bir kaynaktan  edindiği bilgilere göre, Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın da üyesi olacağı Irak Ulusal Petrol Şirketi SOMO ile Kürdistan Bölgesi ile Irak petrolünün satışından sorumlu ortak bir oda kuruyor.  
 
Kaynağın verdiği bilgiye; SOMO Genel Müdürlüğü Yardımcılığı görevine Kürdistan Bölgesi’nden bir isim atanacak ve Kürt tarafı Irak ile Kürdistan Bölgesi petrolünün dünya piyasalarına satışının resmi bir parçası olacak.  
 
Kürdistan Bölgesi’nin ihracatına ilişkin iki taraf arasında varılan anlaşmanın bugün veya yarın resmi olarak imzalanması ve petrol ihracatının yeniden başlaması talebiyle Türkiye’ye de sunulması bekleniyor. Kaynaklar “Erbil ile Bağdat kendilerinden beklenen gerekli adımları atacak ve Ankara’nın vereceği cevabı bekleyecek” dedi.
 
Kürdistan Bölgesi ve Irak Fedaral Hükümeti arasında Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracatı na yönelik yeni bir mekanizmanın oluşturulması gündemiyle bir  toplantı gerçekleştirildi.
 
Edinilen bilgiye göre olumlu bir havada geçen toplantıda iki taraf petrol ihracatının yeni bir mekanizma ile ihracatı konusunda anlaşmaya vardı.