Hecî Mehmed: Referandumda yüzde 85’in üzerinde “evet” çıkacak

Hecî Mehmed: Referandumda yüzde 85’in üzerinde “evet” çıkacak

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Lideri Mihemed Heci Mehmed, 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumunda yüzde 85’in üzerinde “evet” çıkacağını düşündüğünü söyledi.


Mihemed Heci Mehmed, Kurdistan24 TV’de yayınlanan Basi Roj (Günün Konusu) programında, Kürdistan parlamentosunun işlevselliği ve referandum süreci konuşuldu. Heci Mehmud, “Kürdistan Parlamentosunun işlevsel hale gelmesi referandum ve seçim tarihini değiştirmek ve kanun çıkarmak için değildir. Seçime hazırlık kurulu zaten bu sorunları çözebilir. Bence referandum ve seçim konuları her şeyden daha önemli. Çünkü parlamento halkın sorunlarını çözmüyor. Ekonomik ve idari sorunları çözmüyor” dedi.


Kürdistan’da referandum sonrası yapılacak seçimin birçok sorunu çözeceğini vurgulayan Heci Mehmud, “Seçim bütün sorunları çözücü bir mekanizmadır. Halk 3 yıldır bekliyor ve çözüme ulaşıldığını bir türlü görmüyor. Ama seçimlerle hükümet ve parlamento sıfırlanıyor ve yeni bir parlamento seçiliyor. Halkın oy verdiği kimse o yetki sahibi oluyor” diye konuştu.


Referandum herşeyden önemli
25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumuna dair “Referandum meselesi her şeyden daha önemli ulusal bir meselesidir. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Biz ulusal konular üzerine yoğunlaşıyoruz. Şahsi kanaatime göre referandumda ‘evet’ oyları yüzde 85’in altına düşmeyecek.” dedi.