Kürdistan Washington Temsilcisi: ABD-Kürdistan ilişkileri ivme kazanacak

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Husên, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Kürdistan Washington Temsilcisi: ABD-Kürdistan ilişkileri ivme kazanacak

Irak Başbakanı Haydar İbadi başkanlığındaki heyet, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Irak heyetinde Kürdistan'ı temsilen Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Husên yer aldı.

Kürdistan Başkanlık Divanı Fuad Hüseyin'in, Irak Başbakanı Abadi ile birlikte Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesini değerlendiren Kürdistan'ın Washington Temsilcisi Beyan Sami Ebdulrehman, yeni dönemde Washington-Erbil ilişkilerinin daha da güçleneceğini söyledi.

Kürdistan Başkanlık Divanı Fuad Hüseyin'in, ABD Başkanı Trump tarafından oldukça sıcak karşılandığını, bu ilginin, yeni dönem ABD ile Kürdistan arasındaki ilişkilerin ivme kazanacağının işareti olduğunu belirten Sami Ebdulrehman, "ABD ve Kürdistan'ın ilişkilerinin aşama aşama güçlenecek” dedi.

Peşmergenin IŞİD'e karşı gösterdiği başarının bir çok dünya ülkesinde olduğu gibi ABD tarafından da büyük takdirle karşılandığını vurgulayan Sami Ebdulrehman, bunun Kürdistan yönetiminin uluslararası arenadaki önemini arttırdığını dile getirdi.

Zalmay Khalilzad: IŞİD Tehdit Olmaya Devam Ediyor

Fuad Hüseyin'in, Trump ile görüşmesini Kürdistan24'e değerlendiren ABD'li tecrübeli siyasetçi ve eski Irak Büyükelçisi Zalmay Khalilzad da, "Haydar Abadi başkanlığındaki Irak ve Kürdistanlı temsilcilerin Başkan Trump ile görüşmeleri çok önemli çünkü gelecekte IŞİD gibi bir yapının tekrar ortaya çıkmaması için ilişkilerin güçlendirilmesi çok önemli. Doğrudur, IŞİD zayıflıyor ama hala Kürdistan, Irak ve tüm dünya için tehdit olmaya devam ediyor” dedi.

Basına yansıyan fotoğraflarda Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Husên ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki saimiyet dikkatlerden kaçmadı.