Kürdistan’a büyük ilgi

Kürdistan’a büyük ilgi

Başkan Mesud Barzani başta olmak üzere Kürdistan yetkililerinin son zamanlarda bağımsızlık ve referandum konularında diplomatik temaslarını sıklaştırmaları uluslararası basında da Kürdistan ilgisini artırdı.

ABD ve Avrupa basınının yanı sıra, son dönemde özellikle Rus basınında Kürdistan’ın bağımsızlığına yönelik yoğun ilgi dikkat çekiyor.

Rusya’nın önde gelen gazeteleri Kürdistan’ın bağımsızlığı konusunda çok sayıda haber ve makaleye yer verirken televizyon kanalları da haber ve programlarında konuya geniş yer ayırıyor.

Rusya’nın en ünlü ve en çok okunan gazetelerinden Pravda, Ria,ünlü ajanslarından Novosti ve Tas, en çok okunan haber sitelerinden Rusya Federal ajansı, MKRU, Sputnik, Otre, Journalistika, Pan ve başta Russian Today olmak üzere Parvi Canal, Ran TV, Russia24 gibi televizyon kanalları son zamanlarda Kürdistan’ın bağımsızlığı ve sonbaharda gerçekleşecek bağımsızlık referandumu ile ilgili sıkça raporlar ve Kürdistan yönetimi ile hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdikleri röportajlar gerçekleştiriyor.