Kürdistan'da referandum için ulusal ittifak

KDP Politbüro üyesi Roj Nuri Şaves, referandum ve bağımsızlık konularını görüşmek üzere tüm siyasi taraflarla görüşeceğiz.

Kürdistan'da referandum için ulusal ittifak

KDP ve YNK ortak heyetinin Yekgirtu ziyaretinin ardından Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Roj Nuri Şaves ile Yekgirtu Yürütme Konseyi Başkanı Hadi Ali basın açıklaması düzenledi.

KDP Politbüro üyesi Şaves yaptığı açıklama, "Referandum konusunda düşüncelerimiz birbirine yakın. Faydalı bir toplantı oldu” dedi.

Şaves, "Referandum ve bağımsızlık konularını görüşmek üzere tüm siyasi taraflarla görüşeceğiz. Tüm taraflarının referandum sürecinde rolü olmalı” açıklamasında bulundu. Bağdat'ın Kürtlere karşı tavrının endişe verici olduğunu söyleyen Şaves, "Bizi referandum yolundan kimse döndüremez” dedi.

Kürdistan İslami Birliği (Yekgirtu) Yürütme Konseyi Başkanı Hadi Ali de yaptığı açıklamada, "Toplantıda Kürdistan'la ilgili kendi taslağımızı konuştuk. Referandumu ve Kürdistan'ın bağımsızlığını destekliyoruz. Referandumun neticelendirilmesi hususunda ısrarcıyız” açıklamasında bulundu.