Kürdistan’dan ‘acil’ yardım çağrısı!

Sayıları 2 Milyona yaklaşan mülteciler nedeniyle Kürdistan Hükümeti uluslar arası kurum ve kuruluşlara acil yardım çağrısında bulundu.

Kürdistan’dan ‘acil’ yardım çağrısı!

Kürdistan Ortak kriz Yönetim Merkezi Genel Müdürü Hoşeng Muhammed, Uluslararası Yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısı yaptı.

49 kampta 2 Milyona yakın mülteciyi topraklarında barındıran Kürdistan Hükümeti, uluslararası yardım kuruluşlarına ve ilgili devletlere mülteciler konusunda yardım çağrısında bulundu. Kürdistan Bölgesi’ndeki göçmen kamplarıyla ilgili olumsuz koşullar nedeniyle uluslararası yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısı yapan Ortak Kriz Yönetimi Merkezi Genel Müdürü Hoşeng Muhammed, “Kampların genelinde su, elektrik ve serinleme sıkıntısı var. Bu büyük bir sorun yaratmış durumda” dedi.

Sadece Musul çevresindeki kamplarda değil, Kürdistan Bölgesi genelindeki kamplarda söz konusu sorunların mevcut olduğunu belirten Muhammed, “Kürdistan’daki 49 kampın 47’sinde göçmenlerle mülteciler kalıyor. Hepsinde de su ve elektrik sıkıntımız var. Bu yüzden uluslararası örgütlerden acil yardım talebinde bulunuyoruz” ifadelerinde bulundu.