Kürdistan'dan Suriye'ye ticari uçuşlar ertelendi

Kürdistan'dan Suriye'ye ticari uçuşlar ertelendi

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah, 4 yıl aradan sonra yeniden başlaması planlanan Süleymaniye ve Şam seferlerinin "bilinmeyen nedenlerle" iptal edildiğini söyledi.

Abdullah, uçuşların iptal edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Uçuş iptalinin, Süleymaniye Uluslararası Havaalanı ile hiçbir ilgisi yok. Uçuşların dört yıl ertelenmesinden sonra yeniden başlatılması için tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

Abdullah, Şam'dan gelmesi beklenen ilk uçağın dün sabah Süleymaniye Havaalanına gelmesinin planlandığını belirterek, "Fakat Suriye tarafından uçuşun bilinmeyen bir tarihe ertelendiği bildirildi." dedi.

Abdullah, "Bu aşamada, her Salı günü her iki havaalanı arasında haftada bir kez bir uçuş olacak" diyerek bu uçuşların yabancı bir havayolu şirketinin Iraklı makamlara sunduğu öneri  olduğunu ve uçuşların bu şekilde gerçekleşeceğini belirtti. Abdullah ayrıca alınan kararın kendileri ile ilgili olmadığını, Bağdat makamları tarafından alındığını da ekledi.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah, 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Suriye'nin başkenti  Şam ile Kürdistan'ın Süleymaniye kenti arasında direk uçuşların başlayacağını duyurmuştu. Suriye ile Kürdistan arasındaki uçuşlar 2013'ten bu yana Suriye'deki  savaş nedeniyle durmuştu.