Kürdistan'ın bağımsızlık kararı Avrupa'da geniş yankı buldu

Kürdistan'ın bağımsızlık kararı Avrupa'da geniş yankı buldu

Dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani başkanlığında toplanan Kürdistan Bölgesi’deki siyasi partiler bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de yapılmasını kararlaştırılması dünyanın dört bir yanındaki Kürtlerde büyük bir heyecan yarattı.

Referandumun Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeler arasında yer alan, ancak 140. Maddeye göre tartışmalı bölgeler olarak tanımlanan Kerkük, Xaneqîn, Şengal ve Mahmur dahil tüm bölgeleri de kapsayacağı bildirildi.

 BasNews’e konu hakkında değerlendirmelerde bulunan PDK’nin Fransa Temsilcisi Dr. Kawa Şawlî bağımsızlık referendumu kararının, Avrupa basınında büyük yankı bulduğunu ve birçok önde gelen gazetenin haberi manşetinden duyurduğunu söyledi.

 Dr. Kawa Şawlî şunları belirtti: ‘‘Kürdistan Bölgesi’nin 25 Eylül tarihini bağımsızlık  referandumu olarak belirlemesi, Avrupa ülkelerinde geniş yankı buldu. Özellikle büyük medya kuruluşları bu haberi manşetlerine taşıdı. IŞİD ile mücadeledeki gösterdiği başarından ötürü dünyadan, Kürdistan Bölgesi’ne büyük bir destek var. Bağımsızlık referandumu kararına da olumlu yaklaşıyorlar. Kürdistan halkının alacağı kararı destekleyeceklerini söylüyorlar. Bundan ötürü Kürdistan halkı büyük onur duymalı. Çünkü Kürtler, kendi elleriyle kendi kaderini yazacak.’’

Dr. Kawa Şawlî, bazı Avrupa ülkelerinin Kürdistan Bölgesi’nin aldığı karara ilişkin resmi tavrını açıklayacağını sözlerine ekledi.