Kürdistan'ın güneyi referanduma hazır

Kürdistan'ın güneyi referanduma hazır

Kürdistan’ın güneyinde 25 Eylül’de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumu için Seçim ve Referandum Yüksek Komisyonu teknik hazırlıkları tamamladığını bildirdi.

Kürdistan idaresindeki tüm bölgeler için gerekli seçmen kütükleri ve ihtiyaç olan sandıkların temininin tamamlandığı belirtilirken, idare dahilindeki listelerin güncellenmesi işlemlerinin de bitme aşamasında olduğu bildirildi.

Komisyon yetkilileri, ellerinde tartışmalı bölgeler diye tabir edilen Kürdistan topraklarındaki seçmen listelerinin bulunmadığını, bundan dolayı bu bölgelere ait seçmen listelerini Bağdat’tan talep ettiklerini ve Bağdat’ın bu listeleri kendilerine ulaştırmasını beklediklerini belirtti.

Irak Seçim Komisyonu’nundan tartışmalı bölgelere ait seçmen listeleri konusunda işbirliği teklifine henüz yanıt vermedikleri kaydedildi.

Bağdat’ın bu listeleri göndermemesi durumunda, bu listeleri Kürdistan Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarından temin edeceklerini dile getiren komisyon yetkilileri, bu şekilde referandumun bu bölgelerde de sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.