Kürdistanlı gencin başarı öyküsü: Bu şampiyonluğumu Kürdisan'a ve Ala Rengîne hediye ediyorum

1 Dünya ve 3 tane de Avrupa şampiyonluğu bulunan. Cihat, Almanya’da düzenlenen turnuvada şampiyonluk elde ederek, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve şampiyonluk kutlaması esnasında Ala Rengîn’i dalgalandırarak, başarısını kutsal Kürdistan halkı ile paylaştı.

Kürdistanlı gencin başarı öyküsü: Bu şampiyonluğumu Kürdisan'a ve Ala Rengîne hediye ediyorum

Hepinizin bildiği gibi dünya paylaşım savaşından sonra dört parçaya bölünen Kürdistan toprakları, içinde barındırdığı cevherleri de beraberinde götürdü. Bir ülke düşünün ki, dünya tarihine birçok sanatçı, sporcu, entelektüel, şair ve yazar kazandırmış fakat bu kişilerin hiçbiri tamamen Kürt diye anılmamış. Başarı denen olgu hiç acı ile paydaş olur mu? Demeyin basbayağı da olur. Nasıl mı?  Düşünsenize aileniz siz doğmadan yıllar önce emperyalistlerin paylaşım savaşı yüzünden yaşadığı topraklardan göç etmek zorunda kalıyor ve siz ailenizin ait olmadığı bir yerde yakaladığınız başarıyı, ailenizin hatta atanızın ait olduğu bir yer ile kutluyorsunuz.

Düşünsenize Boks alanında sporcusunuz ve dünya şampiyonu oluyorsunuz.  Bu sizin için başarı öyküsü oluyor. Bir de öteki boyutu var bunun elbette o da; elde ettiğiniz başarı aslında ait olmanız gereken topraklara değil de, mecburiyetten ait olduğunuz ülkelere armağan oluyor. Bu da sizin acı öykünüz oluyor işte.

“Amatör olarak başladı, Avrupa ve Dünya şampiyonu oldu”

Almanya’nın Darmschtat kentinde iki gün önce(25 Kasım 2017) düzenlenen kick boks  turnuvasında bir başarı öyküsü vardı. Henüz 21 yaşında olan Kürt genci Cihat Akip turnuva da şampiyon oldu. Amatör olarak başladığı sporculuk kariyerine daha sonra profesyonel olarak devam eden Akip’in şu an 1 Dünya ve 3 tane de Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.  Cihat, Almanya’da düzenlenen turnuvada şampiyonluk elde ederek, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve şampiyonluk kutlaması esnasında Ala Rengîn’i dalgalandırarak, başarısını kutsal Kürdistan halkı ile paylaştı.

Başarısını Kürdistan’a armağan eden Cihat Akip’in babası Muhammed Ali Akip PeyamaKurd’e konuştu. Genç sporcunun babası, “ Evlatları Allah yolunda Kurd û Kurdistanî’dirler . Ben, oğlumun bu başarısından dolayı çok mutluyum ve bu başarıyı Kürdistan halkına armağan ediyorum.

Biz, Hüdaparlı Kürtleri, zamanında katliamlar, saldırılar ve faili meçhuller ile yok etmeye çalıştılar, Kürtleri birbirinden ayırmak için bizi Kürdistan halkına karşı hep vahşiymiş gibi gösterdiler ama biz öyle değiliz. Biz, Müslüman Kürtlerin görevi vardır. Bizim görevimiz ne olursa olusn Müslüman Kürt milletimize sahip çıkmaktır. Nasıl ki Müslüman olarak diğer Müslümanlara sahip çıkıyorsak aynı şekilde, Müslüman Kürt halkına da sahip çıkacağız.

Biz uzaydan gelmedik, biz solcu geçinen Kürtlerden daha çok; vatanımız Kürdistan’a, milletimiz Kürt halkına, bayrağımız Ala Rengîn’e, kutsal dilimiz Kürtçe’ye sahip çıkıyoruz ve her ne olursa olsun sahip çıkmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Muhamed Ali Akip, dünya Kürdistan halkına karşı birleşmiş diyerek sözlerine şöyle devam etti, “Dünya biz Kürtlere karşı birleşmiş üzerimize geliyor biz ise birbirimizi yok etmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız birbirimizi yok etmek olmamalı. Bizim amacımız Müslüman Kürtler olarak, önce Müslümanlığımızda durmak ve başkalarını tebliğ etmek olmalı. Bunu Allah emrediyor. Allah diyor ki Müslümanlar birbirine sahip çıkmalı biz de her şeyden önce bu buyruğu yerine getirmeli ve birbirimize sahip çıkmalıyız ve hepimiz yüreklerimizi Kurd û Kurdistan yolunda birleştirmeliyiz.