Kürt dostu isim ABD başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladı

Kürt dostu isim ABD başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladı

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yapan Joe Biden'ın 2020 seçimleri için yarışa girmeye karar verdi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın yardımcısı ve Demokrat Parti'nin en kıdemli isimlerinden olan Joe Biden, çok uzun zamandır beklenen başkan adaylığını nihayet duyurdu. 2020 seçimi, Biden'ın başkanlık için üçüncü denemesi olacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ı 2020 seçimlerinde yenmek için diş bileyen Demokrat Parti'de şimdiden başkan aday adayı enflasyonu yaşanırken bu kervana Joe Biden da katıldı.

Uzun süredir yarışa girip girmeme kararı merakla beklenen 76 yaşındaki Biden'ın perşembe günü video yayımlayarak Demokrat Partiden başkan aday adaylığını resmen açıklayacağı belirtilmişti. Söz konusu haberlerde, Biden'ın seçim kampanyasındaki ana temasının "ABD Başkanı Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yenebilecek ve partiyi bir araya getirebilecek tek Demokrat adayın kendisi olacağı" kaydedildi.

3 Kasım 2020'de yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Partide 20'den fazla isim başkanlık koltuğu için yarışa girerken, Cumhuriyetçilerde mevcut Başkan Trump'ın ikinci dönemi için yarışa girmesi bekleniyor.

Mayıs 2015'te ABD ziyareti sırasında Başkan Barzani, dönemin ABD başkanı Obama ile bir görğüşme gerçekleştirmiş, Görüşmeye katılan Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Başkan Barzani'ye, "Sayın Başkan müsterih olun. İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" sözleri dünya basınında geniş yer bulmuştu.