Kürt göçmen Almanya'da öldürüldü

Kürt göçmen Almanya'da öldürüldü

Almanya'nın Münih kentinde yaşanan Güney Kürdistan'lı Selam'ın öldürüldüğü cinayetin perde arkası henüz açığa çıkmadı ancak polis, olayın arkasında “namus meselesinin” olduğunu düşünüyor.

15 Nisan akşamı Almanya'nın Münih kentindeki Logan Veg Sokak’ta bir apartmandan gelen silah seslerini duyan vatandaşlar polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler bir şey bulamadı.

Polis daha sonra söz konusu apartmanda Selam (36) adlı Güney Kürdistanlı bir vatandaşın cesedini buldu.

Fail veya faillerin cinayet izlerini silmek için Selam'ın bulunduğu 3 odalı daireyi ateşe verdiği öğrenildi.

Selam'ın cenazesi Duhok'un Zaho ilçesine gönderilirken, bazı akrabaları da Münih kentinde taziyelerini kabul etti.

Cinayetin perde arkası henüz aydınlatılmadı. Soruşturma devam ederken polis olayın üzerinden 3 hafta geçtikten sonra bir ipucu ilde etti.

Münih polisi, 1 Haziran'da yapılan soruşturma kapsamında H. (51) adlı Kürt asıllı bir işadamı ile C. (45) adlı berberi gözaltına aldı.Polis, 2 Haziran'da Baden Württemberg eyaletinin Reutlingen kentinde H. ile C'nin yeğeni olan A. (45) adlı kişinin de göz

Gözaltına alınan zanlıların, akrabaları olan Selam için taziyeleri kabul ettiği öğrenildi. Cinayetle suçlanan zanlılar, söz konusu suçu reddediyor.

H'nın bir yakını, “Onun gözaltına alınması beni şaşırttı. Bunu nasıl anlatacağımızı bilemiyorum. Sakin biriydi. Her zaman hayırlı ve güzel şeyler söylüyordu. Hiç kimse olayın nasıl ve neden yaşandığını bilmiyor” diye konuştu.

2002 yılında Almanya'nın Münih kentine yerleşen Selam, 2007 yılında Rus asıllı Aleksandra ile evlendi ve 6 yaşında bir çocuğu var.

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, cinayet, Aleksandra'nın St. Petersburg kentinde ailesinin yanında olduğu sırada gerçekleşmiş.

Olay sonrası, Selam'ın zanlılardan birinin eşiyle aşk yaşadığı iddia edildi. Ancak bu iddia Selam'ın yakınları tarafından reddediliyor.

Münih polisi, olayın perde arkasında “namus meselesi” olduğunu düşünüyor.

Rûdaw'a konuşan Selam'ın Almanya'daki bir arkadaşı, “Selam'ın zanlılardan birinin eşiyle aşk yaşadığı iddiaları ben çok şaşırttı. Buna asla inanamam” dedi.