Kürt Güçler, Eski Rakka Kentine girdi. Işid gerilemeye devam ediyor

Kürt Güçler, Eski Rakka Kentine girdi. Işid gerilemeye devam ediyor

Krd News

6 Haziran tarihinde Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerince başlatılan Rakka Operasyonunda kentin merkezi olarak kabul edilen Eski Rakka kent merkezine girildi.

IŞİD’in Halifelik başkenti olan Rakka’da Kürt güçlerinin ilerleyişi devam ediyor. Rakka kentini 3 yönden kuşatan tarihi Rafik Duvarı olarakta bilinen Rakka Surlarına ulaşan Kürt güçleri, burada IŞİD’in gösterdiği yoğun direnişe rağmen eski Rakka kentine girmeyi başardı.

Eski Rakka kenti surlarında IŞİD’in savunmasını kırmayı başaran kürt güçler, bu alanda birçok önemli noktayı ele geçirdi. Bununla birlikte Maiden Sarayı, ve Abdul Melik Okulu’nu da denetim altına alan Kürt güçlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’i kentten tamamen temizlemesinin an meselesi olarak görülüyor.

8’inci yüzyılda Abbasi Halifeleri tarafından yaptırılan Rafik Duvarı olarak bilinen Eski Rakka Kent Surları stratejik öneme sahip. Yaklaşık 4 metre yükseklikte ve 1 metre kalınlıkta olan 4,5 kilometrelik Rafik Duvarı, IŞİD için etkili bir savunma hattı oluşturmakta. Kürt güçlerin Rafik Duvarını ellerinde tutarak ilerleme sağlamaları halinde Rakka’daki IŞİD direnişinin uzun sürmeyeceği tahmin ediliyor.