Kürt heyeti Putin ve Lavrov ile bir araya gelecek

Kürt heyeti Putin ve Lavrov ile bir araya gelecek

Uluslararası Ekonomi Formu için Rusya’nın St. Petersburg kentinde bulunan Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile bir araya geleceği bildirildi.

Görüşmelerle ilgili Kürdistan24’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizeyi, son birkaç yılda olduğu gibi Kürdistan’ın heyet olarak St. Petersburg’daki Uluslararası Ekonomi Forumu’na da davet edilmesinin Kürdistan’ın dış siyaseti açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, bu tür ekonomi zirvelerinin forum dışında da birçok ekonomik ilişkileri geliştirici görüşme ve toplantılar açısından da çok faydalı olduğunu söyledi.

Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyetinin St. Petersburg’da, Rusya’nın dünya petrol ve Gaz devi şirketi Gasprom’un yanı sıra diğer birçok uluslararası düzeyde iş yapan şirket yönetici ve heyetleriyle de görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Dizeyi, Kürdistan’daki mevcut kaynakların işletilmesi ve uygulamaya konulması öngörülen büyük projeler için destek sunmaları konusunda geniş bilgilendirmelerde bulunulduğunu söyledi.

Sefin Dizeyi, Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyetinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Sergey Lavrov bir araya geleceğini söyledi