Kürt İşadamı İngiltere parlamentosuna girmeye hazırlanıyor

22 Mart'ta Londra'daki İngiliz Parlamentosu'na yönelik 4 İngiliz vatandaşın hayatını kaybetmesine ve 20'sinin yaralanmasına yol açan bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında insani tutumdan dolayı büyük övgü alan Kürt kebap lokantacısı İbrahim Doğuş, İngiliz medyasının da gündemine girdi.

Kürt İşadamı İngiltere parlamentosuna girmeye hazırlanıyor

Evening Standard gazetesine röportaj veren İbrahim Doğuş İngiltere'deki yaşamını ve kısa sürede ünlü bir Kebapçı olmasını anlatıyor.

14 yaşındayken İngiltere'ye sığınmak zorunda kalan Doğuş, mülteciliğin tüm zorluklarına rağmen kısa sürede İngiltere yaşamına uyum sağladığını söyledi.

Yaptığı yemekler ile bir anda ünlülerin aşçısı olan Doğuş, bu alanda birçok ödül alıyor.

1994'e İngiltere'ye geldiğinde, bir kelime İngilizce bilmeyen İbrahim Doğuş Hackney'de okula gidiyor. Ana dili dışında bildiği dil olmamasından dolayı çok zorluk çeken Doğuş ünlü restorantlarda akşamları garson olarak çalışmaya başlıyor. İbrahim Doğuş o günlerini şöyle anlatıyor:

"Dili konuşamadığım için duygularımı anlatmakta zorluk çekiyordum ama müşterilerimizi çok güldürürdüm. Çok eğlenceliydi"

Daha sonra bir mini bar restoran açan Doğuş, o dönemde haftanın yedi günü 12 ila 16 saat çalıştığını söyledi. Ardından İtalyan tarzı başka bir yer satın alan Doğuş giderek iş alanlarını genişletip birçok mekân açtı. Mekânlarına turistler, birçok ünlü isim ve milletvekili geliyor. Sebebinin sorulması üzerine "Beni seviyorlar" diyor.

İngiltere İşçi Partisi'nden İngiltere Parlamentosuna girmeye hazırlanan Kürt İşadamı İbrahim Doğuş, 22 Mart'ta İngiltere Parlamentosu'na yönelik bombalı araç saldırısında, gösterdiği insani tutumdan dolayı İngiliz basınının yoğun ilgisini çekmiş ve İngilizlerin sevgisini kazanmıştı.