Kürt İttifakı, ikinci tur için tutumunu açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz

DTK, DBP, Yeşil Sol Parti, HDP, KKP, PİA, PSK, DDKD ve Azadi Partisi’nin oluşturduğu Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, seçimlerin ikinci turunda da için Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Kürt İttifakı, ikinci tur için tutumunu açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turuna ilişkin tutumunu yazılı açıklama ile duyurdu.

“İktidarın Kürt meselesinin çözümü ile Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin kalıcı bir çözüm önerisi kalmamıştır” denilen açıklamada, “Cumhur ittifakının adayı ve bileşenleri ilk tur seçimleri boyunca tarihsel Kürt düşmanlığını seçim kampanyalarının merkezine almış, bunun üzerinden toplumu ve siyaseti kamplara bölmeye çalışmıştır. Türkiye’nin temel meselesi olan Kürt meselesine yönelik korkuya dayalı kutuplaştırıcı seçim kampanyası ikinci turda da maalesef devam etmektedir” denildi.

Kürt meselesi üzerinden gerilim politikalarının devam ettiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bir hakikati yeniden haykırmak istiyoruz: Kürt meselesi çözülmeden demokratik bir rejim ve normalleşmiş bir toplumsal yaşam mümkün değildir. Ankara’nın demokratikleşmesinin ön koşulu Amed’in özgürleşmesinden geçmektedir. Bunu sağlayacak olan demokratik ve barışçıl siyasettir. Dolayısıyla tüm baskılara, itibarsızlaştırmalara ve yok sayılmalara karşı demokratik mücadele anlayışını korumaya ve halkımızın menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz. Halkımız barış, eşitlik, özgürlük ve refah içinde yaşamayı hak etmektedir. Bizler bunun uğraşı içindeyiz. Bunu başarmanın en önemli adımlarından biri mevcut keyfi ve ucube cumhurbaşkanı hükümet sistemine son vermektir.”

Açıklamada, “bütün sorunların özgürce tartışılacağı bir iklimin oluşması, siyasal sürecin normalleşmesi için” Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekleneceği belirtildi.

Açıklamanın devamında herkesin sandığa gitmesi çağrısı yapılarak şunlar kaydedildi:

“O halde; Kürt meselesinin barışçıl ve demokratik çözümü için, Kürt belediyelerine bir daha kayyım atanmaması için, Yoksullaşmaya dur demek için, Savaşa ve şiddet politikalarına karşı durmak için, Kadınlara eşit ve özgür bir yaşam, gençlere güvenli bir gelecek sunmak için sandıklara gidelim, oyumuzu değişim ve demokrasi lehine kullanalım ve sandıkları koruyalım. Sandığa sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.”

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, HDP, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Azadi Partisi'nden oluşuyor.