Kürt kaleci 'Yılın en iyi futbolcusu' ödülüne aday

Kürt kaleci 'Yılın en iyi futbolcusu' ödülüne aday

Asya Futbol Federasyonu (AFC) 2019 yılı ödülleri bugün sahiplerini buluyor. İran Milli Takımının Kürt kalecisi Alirıza Beiranvand de “Yılın en iyi futbolcusu” ödülüne aday oldu.

AFC 2019 Yılın Fubolcuları ödül töreni bugün Hong Kong’da düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak.

Yılın en iyi erkek futbolcusu adayları arasında İran Milli Takımı ve Persepolis’in kalecisi Rojhılatlı Alirıza Beiranvand de yer alıyor. Beiranvand ödül için Japon futbolcu Tomaki Makino ve Katarlı Ekrem Afifi ile yarışıyor.

Törende ayrıca “En İyi Kadın Futbolcu” ve futsalda en iyi erkek ve kadın oyuncular da belirlenecek.  

Alireza Beiranvand ile ilgili görsel sonucu

Alirıza Birenwend Kimdir?

Rojhılat'ın Lorıstan bölgesinde fakir bir ailede dünyaya gelen Beiranvand’in hem hayat ve hem de futbol macerası çok ilginç.

Çobanlıktan fırsat bulduğu zamanlarda arkadaşlarıyla futbol ve Dal Paran adlı yerel oyun oynayarak geçiren Beiranvand bu oyunda, bir taşın uzun mesafelere fırlatıldığı bu oyundaki tecrübesinin faydasını daha sonra kalecilik yaparken gördü.

Beiranvand 12 yaşındayken ailesi Sarabias'a yerleşti ve kentteki bir takımla antrenmanlara başladı.

Babası futbol oynamasına şiddetle karşı çıkmasına rağmen o bir yandan işçilik yaptı bir yandan da futbol oynamaya devam etti.

İran’ın Naft takımı ile yıldızı parlayan genç kaleci daha sonra Tractor Sazi formasını giydi. Beiranvand burada yaptığı 70 metrelik asistle yabancı medyanın dikkatini çekti. Ancak o İran’ın en büyük kulüplerinden biri olan Persepolis’e transfer oldu.

Alirıza Beiranvand 2015'te İran Milli Takımı'nın birinci kalecisi oldu ve eleme grubu maçlarında hiç gol yemeden tamamlayarak takımın Rusya 2018'e gitmesinde büyük rol oynadı