Kürt mahallesinde 5 katlı bina çöktü: Can kaybı 16'ya yükseldi

Halep’in kuzeyinde bulunan Şeyh Maksud (Şêxmeqsûd) Mahallesi’nde dün gece 5 katlı bir binanın çöktüğü ve ilk belirlemelere göre en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kürt mahallesinde 5 katlı bina çöktü: Can kaybı 16'ya yükseldi
Foto:AP

Suriye’nin Halep kentinde Eşrefiye Mahallesi’nin yanı sıra Kürtlerin yaşadığı iki mahalleden biri olan Şeyh Maksud Mahallesi’nde 5 katlı bir bina çöktü.

 Aralarında çocukların da olduğu binada can kaybı 16’ya yükseldi.

Suriye'nin en büyük ikinci şehri olan Halep'te, gerek temelleri sağlam olmayan kaçak inşaatlar, gerekse şehirdeki şiddetli çatışmalar nedeniyle kentte çökme vakaları sık görülüyor.

Çöken binada ise Efrin’de TSK’nın düzenlediği “Zeytin Dalı” operasyonundan kaçarak Halep’e yerleşen ailelerin yaşadığı belirtiliyor.

Foto: Hogir Necar

Suriye resmi medyasına göre, bugün sabah saat 03:00 sularında binanın "temellerine sızan su" sonucu çökmesinden bu yana, ölü sayısı giderek artarken, yardım operasyonları ve hayatta kalanları arama çalışmaları devam ediyor.

Öğleden sonra, resmi Suriye Haber Ajansı (SANA), çocuk sayısını belirtmeden ölü sayısının 16'ya yükseldiğini, dört yaralı kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Olayın ilk saatlerinde Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre göre enkazdan 13 kişinin cenazesi çıkarılmıştı. Rûdaw'a konuşan yerel kaynak, ölenlerden 5'inin kadın, 5'inin çocuk olduğunu belirtti.

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği göçükte ölü sayısının 16'ya yükseldiği 30 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. 

7 ailenin yaşadığı binada arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

SOHR’dan açıklama

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede biri çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek ölenlerin Efrinli göçmenler olduğunu belirtti.

Foto: Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR)

Binanın El Selam Camii yakınlarında bulunduğu kaydedilirken 15 yaşındaki bir çocuğun enkazdan sağ çıkarıldığı bildirildi.

SOHR da binada 5 aileden oluşan 23 kişinin yaşadığını kaydetti.

Çöken binadan görüntü (Foto: SOHR)

Efrin’den yaşanan göçle beraber 200 bin Kürt’ün yaşadığı varsayılan Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahalleleri, Demokratik Suriye Güçleri'nce (DSG)  kontrol ediliyor. /Rudaw

Yenilenecek...