Kürt parlamenter: Referandum zehir olsa yine içerim

Arî Ebduletîf, bağımsızlık referandumunun Kürt devletinin temelini oluşturduğunu belirterek, “Referandum zehir de olsa yine içerim” dedi.

Kürt parlamenter: Referandum zehir olsa yine içerim

Eski Kürdistan İslami Hareketi’nin parlamenteri Arî Ebduletîf,  bağımsızlık referandumunun Kürt devletinin temelini oluşturduğunu belirterek, “Referandum zehir de olsa yine içerim” dedi.

Kürdistan İslami Hareket eski vekili aynı zamanda şair ve gazateci olan Arî Ebduletîf Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunun yıldönümünde ‘Eğer bir devletimiz olsaydı’ isimli bir kaside yazdığını açıkladı.

BasNews’e konuşan Arî Ebduletîf şunları belirtti: “Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunun yıldönümü vesilesiyle kaside şeklinde bir şiir kaleme aldım. 25 Eylül tarihi bir gün. Bugün vesilesiyle hazırladığım kasideyi kendi sesimle okuyacağım” dedi.

“Kürdistan’ın uzun tarihinde böylesine dünyaya varlığını duyuran önemli birgün daha olmamıştır” diyen Arî Ebduletîf “Referandum bağımsızlığın tapusudur, bir daha yapılsa bir daha zehir dahi olsa  içerim” şeklinde konuştu.

Referandumun tekrarlanması halinde  yine ‘evet’ oyu kullanacağını dile getiren Arî Ebduletîf, “Referandum devletleşmeye doğru atılmış bir adımdır, devleti olmayanların güzel günleri olamaz. Yaptığımız referandum, devletimizin temel taşını oluşturmaktadır. Tarihi öneme sahip bugünün yıldönümünde şiir, yazı yazarak, ya da medya aracılığı ile gelecekte kurulacak devleti doğrudan etkilemekteyiz” ifadelerini kullandı.