Kürt sanatçı Kayhan Kalhor İstanbul konserini iptal etti

Kürt sanatçı Kayhan Kalhor İstanbul konserini iptal etti

Kürt sanatçı Kayhan Kalhor, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik operasyonunu protesto ederek, 13 Ekim’deki Cemal Reşit Rey konser salonundaki “Horasan’dan Anadolu’ya – Erdal Erzincan & Kayhan Kalhor” etkinliğine katılmayacağını açıkladı.

İran’da doğran Kürt sanatçı Kayhan Kalhor, “Horasan’dan Anadolu’ya – Erdal Erzincan & Kayhan Kalhor” etkinliğine katılmayacağını açıkladı.

13 Ekim’de İstanbul’daki Cemal Reşit Rey konser salonunda düzenleyeceği konseri iptal ettiğini duyuran Kalhor şunları söyledi:

“Zorbalık, zulüm ve bir halkın yok edilmesine karşı hiçbir zaman sessiz kalınamaz. Silahım olan müziğim bu gecelerde Rojava’ya göre ayarlanıyor ve elim silahım olan müziğimin tetiğindedir. Ağır gece ve gündüzler geçiyor. Biz Kürtler olarak direnerek işgali durdurabiliriz. Kürt olarak da gücümüz buna yetiyor.”

Kayhan Kalhor Hakkında

Kürt kamança ustası, besteci ve klasik Farsça-Kürtçe müzik ustası.

Kalhor, 1963 yılında İran’ın başkenti Tahran’da doğdu.

13 yaşındayken İran Ulusal Radyo ve Televizyon korosunda çalışmaya başladı.

Roma’da ve Ottowa Carleton konservatuvarında klasik batı müziği eğitimi aldı.

2000 yılında M.R. Shajarian ile birlikte yaptığı “Night Silence, Desert” adlı çalışması, AFIM tarafından “En İyi Geleneksel Dünya Müziği Albümü” olarak ödüllendirildi.

2017 yılında dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Yo-Yo Ma ve Silk Road Ensemble ile kaydettikleri albüm ile Grammy ödülü kazandı.

2019 yılında Womex Dünya Müziği Fuarı’nda Yılın Sanatçısı ödülüne layık görüldü.

Kalhor aynı zamanda New York’taki bir üniversitede müzik dersleri vermekte