Kürt sanatçıdan Efrin için yardım çağrısı

Ünlü Kürt keman virtüözü Dr. Dilşad Said, Maraş merkezli depremlerin Kürtleri derinden etkilediğini belirterek, “Tüm tarafları bu zor durumda Efrin bölgesine her türlü desteği vermeye çağırıyorum” dedi.

Kürt sanatçıdan Efrin için yardım çağrısı

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler Rojava’nın Efrin kentine bağlı Cinderes beldesini olumsuz etkiledi. Rojava ve Suriye’de çok sayıda kişi depremler nedeniyle yaşamını yitirdi.

Efrin’de yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yapan Kürt keman virtüözü Dr. Dilşad Said, siyaset ve tarihin yanı sıra depremlerin de Kürtlerin yaşamını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bölgenin çatışma ve savaşlardan da çok acı çektiğini vurgulayan Said, “İnsani yardımlarda ayrım yapılmaması” gerektiğini söyledi.

Bölgedeki durumun daha da kötüleşmemesi ve istikrarsızla yol açmaması gerektiğine de dikkat çeken Dilşad Said, aksi durumda bunun tüm bölgeyi de etkileyeceğini vurguladı.
Kürt sanatçı, “Efrin’de kardeşlerimin başına gelenlerden dolayı derin üzüntü duyuyorum. Tüm tarafları bu zor durumda Efrin bölgesine her türlü desteği vermeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.