'Kürt taraflar arasındaki müzakerelere ara verildi'

Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite Üyesi Müslim Muhammed, Rojava’da Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasındaki müzakerelere ABD’deki başkanlık seçimlerinden dolayı ara verildiğini söyledi.

'Kürt taraflar arasındaki müzakerelere ara verildi'

K24’ün sorularını yanıtlayan (KDP-S) Merkez Komite Üyesi Müslim Muhammed, Rojava’daki durum ve Kürt diyaloğuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD’deki seçimlerden dolayı taraflar arasındaki müzaerelere ara verildiğini belirten Müslim Muhammed, “Kürt taraflar arasındaki görüşmelere ara verildi ancak devam edecek. ABD’deki seçimlerden dolayı ABD temsilcileri hazır değil” dedi.

Kobani’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında durumun endişe verici olduğunu belirten Muhammed, “Kobani’de durum genel olarak normal olsa da sağlık açısından çok sancılı bir dönem yaşanıyor. Günde 5 ile 7 arasında insan hayatını kaybediyor” ifadelerini kullandı.

Halkın tedbirlere gerektiği kadar uymadığını belirten KDP-S’li yetkili, “Halk taziye ve düğünlere katılıyordu. Bundan dolayı Kobani’de durum endişe verici bir boyuta geldi. Ancak yine de geçmişteki dönemden daha iyi” diye konuştu.

Kobani’nin ekonomik durumuna da değinen Müslim Muhammed, sınır kapılarının Kobani için önemine vurgu yaptı.

Kobani’de KDP-S’nin ofisinin açılması için hazırlık yaptıklarını belirten Muhammed, şunları kaydetti:

“Kobani’de zaten ENKS’nin ofisi var. KDP-S’nin ofisini açmak için hazırlıklarımız var. Siyasi çalışmalar yapma adına kısmen bir zemin var. Halktan olumlu tepkiler alıyoruz. KDP-S ve ENKS siyasi hayatta birer renktir. Meydanda sadece bir renk olursa hayat ona göre şekillenir. Tek renk zararlıdır.”