YNK: Kürtler bağımsızlık konusunda müzakereyi tercih etmeli

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen Hiwar Bağdat (Bağdat Diyalogu) Konferansı'nda konuşan YNK Genel Sekreter 2. Yardımcısı Berhem Salih, Kürtlerin, bağımsızlık konusunu Bağdat ile müzakere içerisinde çözmesi gerektiğini söyledi.

YNK: Kürtler bağımsızlık konusunda müzakereyi tercih etmeli

2 gün süreceği belirtilen konferansta bir konuşma yapan YNK Genel Sekreteri 2. Yardımcısı Berhem Salih, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri değerlendirerek, iki ülke arasında yaşanan sorunların Anayasa'ya uyulmamasından kaynaklandığını söyledi.

Kürtlerin Irak ile birlikte yaşayıp yaşamayacakları konusunda bir karara varması gerektiğini ifade eden Berhem Salih, ''Kürtler Irak'la kalmak istemiyorsa o zaman kendi kaderlerini belirlemeleri gerekir.

Kürtlerin Bu uzlaşı için Bağdat'a gelmesi gerekiyor Ankara, Tahran yada Washington'a değil” diyerek konu hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi'nin, Bağdat ile müzakere ederek bağımsızlığını ilan etmesinin daha yerinde bir yöntem olacağını vurgulayan Berhem Salih, Kürt iş çevrelerinin iki ülke arasındaki çelişkilerden büyük zarar gördüğünü söyledi.