Kürtlerin Rakka'dan sonraki hedefi

Kürtlerin Rakka'dan sonraki hedefi

KRDNews Haber Merkezi

ABD tarafından desteklenen ağırlığını Suriye Kürtlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD karşısında ilerleme sağlayan Suriye ordusunun önünü keserek Rakka’yı IŞİD’den kurtardıktan sonra petrol bölgelerine ilerleyecek.

Rakka kentinin güneybatı kesiminde IŞİD karşısında ilerlemesini devam ettiren Suriye Ordusunun yolu Suriyeli Kürtlerin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kesildi. Rakka kentine komşu Salamiyah kenti karayolu üzerindeki Resafa Kavşağını ele geçiren Suriye Demokratik Güçleri bölgedeki Akhu Hadlah, El-David ve Hac El-Mufazi köylerini ele geçirdi. Suriye Demokratik Güçleri Salamiyah ile Rakka kentini birbirine bağlayan karayolu üzerinde hakimiyet kurarak Suriye Ordusunun önünü kesmiş oldu.

Suriye Demokratik Güçleri, gerçekleştirdikleri bu hamle ile Suriye Ordusunun mobil birliklerinin Rakka’ya karayolu ulaşımını kesmiş oldu. Suriye Demokratik Güçleri, Suriye Ordusunun önünü keserek Rakka’yı aldıktan sonra Suriye’nin petrol ve gaz bölgelerinin bulunduğu Deir Ezzor bölgesinde hakimiyet sağlama şansına sahip olacak.