Kuzey Kore'nin yeni füze denemesi için Trump: Saçmalık!

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesi için Trump: Saçmalık!

Kuzey Kore tüm tepkilere rağmen füze denemelerine devam ediyor. Güney Kore ve Japonya, Pyongyang'ın ülkenin batısında yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Güney Kore, füzenin TSİ 02.40'ta fırlatıldığını belirtti.

Japonya,  atılan füzenin ekonomik amaçlı kullanılmayan sularına düştüğünü bildirdi.

Japonya 'provokatif' olarak değerlendirdiği denemeyi kınarken Güney Kore'nin yeni devlet başkanı Moon Jae-in ise ülkedeki güvenlik konseyi acil toplantıya çağırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapmasına tepki göstererek, Çin'in Kuzey Kore üzerindeki baskısını arttırmasını istedi.

Trump: Bu adamın hayatıyla ilgili yapacağı daha iyi bir şeyi yok mu?

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapması üzerine sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajda Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'u kastederek, "Kuzey Kore bir füze daha fırlattı. Bu adamın hayatıyla ilgili yapacağı daha iyi bir şeyi yok mu?" dedi. 

Güney Kore ve Japonya'nın Kuzey Kore'nin füze denemelerine ciddi bir tepki vermediklerine değinerek Çin'e seslenen Trump "Güney Kore ve Japonya'nın buna bu kadar uzun bir süredir katlandığına inanmak zor. Belki Çin Kuzey Kore'ye ağırlığını hissettirir de bu saçmalığı hepimiz için sona erdirir!" dedi.