KYB’den 'Çemçemal ve Mahmur’daki SİHA saldırıları' açıklaması

KYB Politbürosu, bugün Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesi ile Mahmur’daki SİHA saldırısı ile ilgili olarak bir açıklama yayınlayarak "güvenlik sorunları ve Türkiye’nin sınırları ihlal etmesinden derin endişe duyduğunu" bildirdi.

KYB’den 'Çemçemal ve Mahmur’daki SİHA saldırıları' açıklaması

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), bugün 3’ü PKK’li 5 kişinin hayatını kaybettiği Çemçemal’deki SİHA saldırısına ve Mahmur’da bir aracın hedef alınmasına ilişkin bir açıklamada bulunmuştu.

İlçedeki PKK noktasının bombalandığı ifade edilen açıklamada “Vatandaşlarımızın kanı kutsaldır ve kutsallığımızın korunmasını ve diyalogun sorunların çözümünde anahtar olarak görülmesini talep ediyoruz" denildi.

"İhlalleri endişeyle takip ediyoruz"

KYB Politbürosu adına yapılan açıklamada “Güvenlik alanındaki gelişmeleri ve Türkiye’nin sınırları ihlalini büyük bir endişeyle takip ediyoruz” ifadesi yer aldı.

Açıklamada ayrıca "Irak hükümetini, Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere Irak topraklarını ve hava sahasını koruma konusundaki anayasal ve ulusal görevini yerine getirmeye ve bu ihlali diplomatik kanallardan Türk hükümetine bildirmeye çağırıyoruz” denildi.

Ne Olmuştu 

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesi kırsalında PKK’ye ait nokta ve bir aracın SİHA’larca bombalandığı bildirilmiş, saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilmişti.

Axçeler Nahiye Müdürü Hemin Behçet Rûdaw’a yaptığı açıklamada, araçta bulunan 5  kişinin yaşamını yitirdiğini, cenazelerin adli tıp morguna kaldırıldığını açıkladı.

Hemin Behçet, adli tıpta yapılan inceleme sonucunda yaşamını yitirenlerden birinin Tuqele Köy Encümeni üyesi diğerinin ise Serçinar köyünden 2 sivil olduğunu diğer 3 kişinin ise cenazelerinin aşırı derecede yanmasından dolayı kimliklerinin netleştirilemediğini belirterek, “Köy halkı diğer 3 kişinin PKK’li olduğunu söylüyorlar” dedi.

Axçeler Nahiye Müdürü, bombalanan aracın Tuqele Köy Encümeni’ne ait olduğunu dile getirdi. Behçet, PKK’nin bölgede noktalarının bulunduğuna dair bir bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, araçta hayatını kaybedenlerden birinin Tuteqele köyünden Aram Kakaxane diğerinin ise Celemorde köyü nüfusuna kayıtlı İsmail isimli bir vatandaş olduğunu söyledi.

Axçeler Nahiyesi Çemçemal ilçesine 35 km mesafede bulunuyor.

Öte yandan SİHA’lar Mahmur Mülteci Kampı’nda bit aracı hedef aldı.

Mahmur İlçe Kaymakamı Rizgar Muhamed, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Mahmur Mülteci Kampı’nın bombalandığını doğrulamıştı./Rudaw