YNK’den Goran’a Birlik Çağrısı

Goran Lideri Mustafa'nın ölümü sonrası YNK'den Goran'a "Birlik" çağrısı geldi.

YNK’den Goran’a Birlik Çağrısı

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK), Newşirwan Mustafa’nın ölümü üzerine yayımladığı mesajda, Değişim Hareketi’ne (Goran) birlik çağrısı yapıldı.

YNK, bugün hayatını kaybeden Goran lideri Newşirwan Mustafa için yayımladığı mesajda kendi tabanına ve Goran’a mesaj verdi.

Politbüro adına yapılan açıklamada, Newşirwan Mustafa’nın ölümünden derin üzüntü duyulduğu belirtilerek, Newşirwan Mustafa’nın ailesine, yakınlarına ve partililere başsağlığı dilendi.

Açıklamada, YNK ile Goran arasında yaklaşık bir yıl önce yapılan anlaşma hatırlatılarak, anlaşmanın tam olarak uygulanamadığı ve parlamentonun aktifleştirilmediği vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“YNK olarak, siyasiler arasındaki sorunları bütün siyasi ihtimaller açısından çok önemli gördüğümüzü belirtiyoruz.

Parlamentonun aktifleştirilmesi yasal ve ulusal bir görevdir, aynı zamanda siyasi ve kader tayin edicidir.

YNK - Goran anlaşması, YNK’nin yol haritasının uygulanabilmesi için çaba gösterme bizim için tarihi önemdedir. YNK bu doğrultuda aralıksız mücadele sürdürmektedir.”

Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı:

“Aramızdaki farklılıklara rağmen YNK - Goran arasındaki çözüm, daha önce defalarca belirttiğimiz gibi, birliktelik sağlanırsa halkımıza müjdedir. Bu birliktelikle Sayın Mam Celal’in kadim dostu ve YNK’nin kurucularından Newşirwan Bey’in ruhu şad olacaktır.”