KYB'li yetkili: Her parçadaki Kürtler, kendi koşullarına uygun kararlar alabilir

 KYB'li yetkili:  Her parçadaki Kürtler, kendi koşullarına uygun kararlar alabilir

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Ferid Eseserd, “Her parçanın koşulları farklı. Her parçadaki Kürtler, kendi koşullarına uygun kararlar alabilir” dedi.

Süleymaniye kentinde Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) tarafından düzenlenen Ulusal Birlik Çalıştayı bugün başladı. Çalıştaya Kürdistan’dan birçok siyasi parti ve örgüt temsilcisi katıldı.

Çalıştaya katılan KYB Politbüro Üyesi Ferid Eseserd yaptığı açıklamada “KNK’nin kongresi önemli. Kürdistan’ın dört parçasından siyasi parti temsilcileri katılıyor. Partiler arasındaki farklılıkların giderilmesi için bu çalışma bir vesile olabilir ve partilere baskı uygulayabilir’’ dedi.

'Tüm parçaların kendine özgü özellikleri var'

Ortak bir ulusal stratejinin belirlenmesinin çok zor olduğunu belirten Ferid Eseserd “Çünkü tüm parçaların kendine özgü özellikleri var. Her parçanın koşulları farklı. Her parçadaki Kürtler, kendi koşullarına uygun kararlar alabilir’’ ifadelerini kullandı.

Kürdistan parçalarındaki gelişmelere dikkat çeken Ferid Eseserd, Güney Kürdistan ve Rojava’da (Suriye Kürdistanı) Kürtlerin kendi kaderlerini belirleme aşamasında olduğunu kaydederek, “KNK çalıştayı sayesinde Kürdistan’daki siyasi tarafların düşüncelerini ortak bir paydada birleştirebileceğini” söyledi.

Eseserd, şunları kaydetti:

“Kürt siyasi partileri kendi aralarında ortaklaşamaz ise, bu tür kongreler de çözüm olamaz. Ancak yine de bu tür toplantılar; siyasi parti, örgüt ve önemli şahsiyetleri bir araya getirdiği için değerli. Bu tür toplantılar, çelişkili taraflara ortaklaşmaları için bir baskı oluşturabilir. Yakınlaşmaları için bir Zemin olabilir.’’

KNK’nin Ulusal Birlik Çalıştayı 2 gün sürecek.