Lavrov: Kürdler Cenevrede olmalı

Rusya, Rojava Kürdler ile ilgili açıklamalarına bir yenisi daha ekledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kürdlerin Suriye barış görüşmelerine dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov: Kürdler Cenevrede olmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye'deki duruma da değinen Lavrov, "Suriye barış görüşmelerinin sonraki turlarında Suriyeli Kürtler de dahil olmak üzere Suriye muhalefetinin tamamının temsil edilmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan Lavrov, Cenevre müzakerelerine katılacak tarafların listesinin hazırlanmasında tamamen yapıcı ve kabul edilebilir bir yaklaşım izlediklerini ifade etti.

Lavrov, Cenevre'deki görüşmelerde Kahire, Moskova ve Riyad'daki toplantılarda oluşturulan grupların, Astana'daki görüşmelere katılan ve ateşkes anlaşmasını imzalayan silahlı muhalif grupların temsil edileceğini belirtti.

'Güvenli bölge için Şam'ın onayı şart'

ABD Başkanı Trump'ın güvenli bölge açıklamasına değinen Lavrov, Konuyu ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştüğünü söyleyerek, Tillerson'un kendisine hala çalışma içerisinde olduklarını aktardığını bildirdi. Öte yandan Lavrov, Suriye'de güvenli bölge girişiminin Suriye hükümetiyle işbirliği içerisinde yapılması gerektiğini, aksi halde uygulanmasının zor olacağını belirtti.