Leyla Güven'e 'Kürtçe şarkı ve marş' nedeniyle fezleke

Leyla Güven'e 'Kürtçe şarkı ve marş' nedeniyle fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 191 gündür açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırladığı fezlekenin gerekçesinin, Güven’nin cezaevinde kaldığı dönemde söylediği Kürtçe şarkı ve marş olduğu öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de aralarında olduğu partili 20 milletvekili ile CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü hakkında hazırlanan 33 yeni fezleke, geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanlığı’na gönderildi.

Fezlekelerden 32’si, 20 HDP milletvekillerine aitken, CHP milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü hakkında da tek fezleke yer aldı.

Hakkında fezleke hazırlanan HDP’li isimlerden biri, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 191 gündür açlık grevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven.

Güven hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu’na sunuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Örgüt propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla hazırlanan fezlekenin gerekçesi ise, Güven’in tutuklu kaldığı Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Kasım 2018 tarihinde diğer tutuklularla birlikte Kürtçe şarkı söyleyip, marş okuması oldu.